Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!
Ziek zijn en niet kunnen slapen

Ziek zijn en niet kunnen slapen? Hier zijn 7 tips om beter te slapen

Wanneer je verkouden bent of griep hebt, is slaap ontzettend belangrijk om je immuunsysteem te versterken en zo snel mogelijk weer iets beter te worden. Je wilt natuurlijk je lichaam snel helpen herstellen om zo weer fris en fruitig te zijn. Lees snel deze 7 essentiële tips om snel weer beter te worden.

1. Ondersteun jezelf

De druk op je sinussen vermindert wanneer je hoofd hoger is dan je lichaam, dus laat de zwaartekracht het werk voor je doen. Als je gaat liggen, kan er in je neus een drip ontstaan, waardoor je keel pijnlijk kan worden en je een hoest kan krijgen. Maak een verhoging met een paar kussens om jezelf in bed te ondersteunen. Op deze manier kun je wellicht wat makkelijker ademen en beter slapen.

2. Neem een warme douche of gebruik een luchtbevochtiger

Griep- en verkoudheid symptomen drogen je luchtwegen uit waardoor ze gevoelig worden. Wanneer je je te beroerd voelt om te slapen is het echt een aanrader om een warme douche te nemen. Niet alleen zul je makkelijker ademen, maar het zal ook helpen met spierpijn en hoofdpijn. Je kan zelfs als je ‘s nachts wakker wordt, even in de douche springen om makkelijker terug in slaap te komen. Als je niet wilt douchen bevochtig dan de lucht naast je bed met een luchtbevochtiger of verdamper. Zorg ervoor dat je deze regelmatig schoonmaakt, zodat het geen schimmel of bacteriën vasthoudt.

3. Drink of eet iets warms

Adem de stoom in van hete soep of dranken om je uitgedroogde neus te helpen slijm los te maken. De warme dampen verzachten de slijmvliezen van je neus namelijk en zorgen er zo voor dat je makkelijker door je neus kunt ademen. Voeg ook wat honing toe om je keel te verzachten en te helpen bij het hoesten.

4. Neem medicijnen

Er zijn veel makkelijk verkrijgbare medicijnen voor symptomen van verkoudheid en griep, dus zorg ervoor dat je de etiketten zorgvuldig leest. Zorg ook dat je de juiste medicatie voor je symptomen uitzoekt. Als je niet zeker weet wat geschikt is voor jouw symptomen, vraag het dan aan je apotheker.

5. Creëer een optimale omgeving om te slapen

Je slaapkamer moet als een grot zijn – donker en koel. Als je klaar bent om te gaan slapen, doe dan het licht helemaal uit. Het kan zelfs helpen om op donkere lakens te slapen. De kamertemperatuur zal ideaal zijn rond de 16 graden om zo lekker te kunnen slapen.

6. Slaap alleen

Wanneer je ziek bent, is het misschien beter om apart te slapen van je partner. Op die manier loop je geen risico om de ziekte over te dragen. Je kunt vrij hoesten, je neus snuiten en uit bed komen zonder iemand anders wakker te maken.

7. Kan je niet slapen? Sta even op

Probeer iets anders wanneer het je echt niet lukt om te slapen. Ga in een stoel zitten en lees een tijdje of luister naar muziek. Lezen werkt vaak erg goed om slaperig te worden. Ga pas terug naar bed wanneer je slaperig wordt. Je zal vanzelf merken dat je ogen dicht beginnen te vallen.

Inhoudsopgave

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.