Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!
betere slaapomgeving

5 tips voor een betere slaapomgeving

Een goede nachtrust is niet alleen fijn, het is ook erg belangrijk om overdag goed te kunnen presteren. Echter hebben veel mensen toch last van slaapproblemen. Een goede nachtrust begint bij een goede slaapomgeving. Maar hoe creëer je nou een goede slaapomgeving?

1. Een goed bed

Het klinkt vanzelfsprekend, een goed bed zorgt voor een goede nachtrust. Denk hierbij aan een goed matras, een goed kussen en kwalitatief dekbed. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam eerder kan ontspannen waardoor jij eerder in slaap kan komen. Daarnaast zijn sommige kussen en matrassen beter geschikt voor buikslapers dan rugslapers. Het is dus de moeite waard om te controleren of jij de juiste slaap voorwerpen hebt voor jouw slaaphouding.

2. Juiste kamertemperatuur

De juiste temperatuur in je slaapkamer is erg belangrijk. Hier kan je nachtrust ook mee vallen of staan. Zo kan je namelijk wakker worden door een te koude of warme slaapkamer. De beste temperatuur voor een ultieme slaapomgeving is tussen de 17 en 20 graden Celsius.

3. Zorg voor genoeg zuurstof

Genoeg verse zuurstof draagt bij aan de kwaliteit van je nachtrust. Wanneer je slaapt verbruik je vers zuurstof door je ademhaling. Wanneer je raam dicht is, kan er ook geen verse zuurstof bijkomen. Daarom raden wij aan om een raam open te zetten tijdens het slapen. Kan dit niet? Zet dan je rooster open of koop een plant. Specifieke planten kunnen namelijk ook voor verse zuurstof zorgen.

4. Laat je telefoon buiten de slaapkamer

Iedereen gaat vaak voor het slapen nog snel op zijn telefoon. Even social media checken of nog een filmpje kijken. Echter is dit funest voor je nachtrust. Het gebruik van je telefoon zorgt namelijk voor allerlei prikkels. Deze prikkels laten je niet in je slaap komen. Je kan dus hoe moeilijk het ook is het beste niet op je telefoon voordat je gaat slapen. Leg deze in een andere kamer en koop een wekker, zodat je dit niet als excuus kan gebruiken!

Naast het gebruiken van je telefoon in de slaapkamer raden wij tv kijken ook af. Dit zorgt namelijk ook voor prikkels die je uit je slaap kunnen houden.

5. Verduister je slaapkamer

Het is erg belangrijk om in een donkere slaapomgeving te zijn voor een goede nachtrust. Dit helpt namelijk bij het reguleren van je biologische klok en het stimuleren van de productie van melatonine. Dit hormoon is verantwoordelijk voor je slaap. Je kan je kamer verduisteren door verduisteringsgordijnen of rolluiken. Hierbij zijn rolluiken de beste keuze. Deze verduisteren niet alleen je kamer, maar ze blokkeren ook geluiden van buitenaf. Hierdoor zul je makkelijk in slaap kunnen komen.

Maak écht gebruik van de genoemde tips voor jouw slaapomgeving!

Om een goede slaapomgeving te creëren. Is het dus belangrijk dat je bovenstaande tips gebruikt in je eigen slaapkamer. Hierdoor zal je van een betere nachtrust genieten waardoor je je overdag ook beter en energieker zal voelen. Alle redenen dus om deze tips in de praktijk uit te proberen!

Inhoudsopgave

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.