Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!
slaapkamer donkerder te maken

5 tips om je slaapkamer donkerder te maken voor goede nachtrust

Vind je het lastig om ‘s nachts echt goede slaap te behalen? Licht van buiten en binnen kunnen het een stuk lastiger maken om goed te kunnen slapen. Je slaapomgeving donker houden is belangrijk om ervoor te zorgen dat je uitgerust bent. Lees hier de 5 belangrijkste tips om je slaapkamer donkerder te maken.

1. Gebruik verduisterende of black-out gordijnen

De juiste gordijnen voor je slaapkamer kiezen is belangrijk voor meer dan alleen het visuele aspect, de kwaliteit is ook belangrijk. Door dikkere gordijnen te gebruiken zal er minder licht in de kamer vallen. Er zijn twee soorten gordijnen die als het beste worden gezien als het gaat om licht buiten houden.

Als eerst heb je verduisterende gordijnen. Deze gordijnen maken de ruimte donker, maar laten nog wel wat licht door. Een andere benaming voor deze gordijnen is dim-out gordijnen. Deze gordijnen passen ook goed op een kantoor of andere werkruimte, dit omdat ze ook ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld je computerscherm niet te belicht is van buiten.

Wil je de donkerste gordijnen die er te vinden zijn? Dan kun je beter voor black-out gordijnen kiezen. Black-out gordijnen zullen geen enkel straaltje licht de kamer in laten. Een ander voordeel ervan is dat de gordijnen isolerend zijn. Geluid en temperatuur worden hierdoor beter vast of tegengehouden. Hierdoor houd je een ruimte met veel ramen lekker warm in de winter en in de zomer extra koel.

2. Slaap met een oogmasker

Er zijn vele voordelen aan het slapen met een oogmasker. Zo beschermt een oogmasker je gezicht door het wrijven op je kussen te verminderen en kan het helpen tegen hoofdpijn en migraines. De echte bedoeling van oogmaskers is toch dat het ervoor zorgt dat het donker is, waardoor je slaperig wordt. Er is niets vervelender dan dat je omgeving je ervan weerhoudt voldoende slaap te krijgen. Als je hiervoor gevoelig bent, kunnen oogmaskers wat verlichting bieden, ook als je op reis bent.

3. Zet je elektronica uit en stop ze weg

In veel slaapkamers komt het meeste licht niet van buiten, maar van een televisie of laptop. Vooral mensen in studio appartementen waar alles in een kamertje moet zullen dit wel herkennen. Zelfs een kleine hoeveelheid licht van elektronica in slaapstand, of digitale klokken, kan slecht zijn voor je nachtrust. Bovendien kunnen notificaties van je telefoon ook heel afleidend werken wanneer je slaapt. Zorg ervoor dat je hier niet wakker van wordt.

Ook kan je een paar uur voor het slapen gaan zorgen dat je minder blauw licht van je telefoon, televisie of laptop binnenkrijgt. Zet een warme schermfilter aan, of probeer brillen speciaal gemaakt om blauw licht te blokkeren.

4. Verf je muren een donkere kleur voor een donkere slaapkamer

Terwijl het schilderen van je slaapkamer misschien een flinke klus lijkt, hebben donkere muurkleuren veel voordelen. Donkere muren zullen licht absorberen in plaats van het te reflecteren. Wanneer de muren van je slaapkamer in donkere tinten zijn geverfd, kunnen ze elk licht dat de kamer inschijnt absorberen.

Overweeg om je slaapkamer een diepblauwe, donkergroene of een diepe aarde tint te schilderen. Deze donkere kleuren zullen je kamer donkerder maken zonder het te overheersen. Je hoeft natuurlijk ook niet elke muur donker te verven! Veel slaapkamers hebben maar een enkele of twee geverfde muren om het lekker speels te houden en het ook niet té donker te maken.

5. Verander je kamer indeling voor een donkere slaapkamer

Net als het verven van je muren is je slaapkameramer opnieuw indelen een flinke klus. Door je bed te positioneren op een manier waar je niet naar een lichtbron kijkt, zal je minder last hebben van het licht. Je kan ook gebruik maken van je kledingkast of andere meubelen om zo het licht te blokkeren van je slaapplek. Als je je meubelen niet wilt verplaatsen kan je altijd een kamerscherm plaatsen om zo je kamer op te splitsen.

Inhoudsopgave

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.