Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!

Microvezel dekbed

Een microvezel dekbed bestaat uit polyester en nylon en is een stof dat vaak wordt gebruikt in het tijk van een dekbed. Het tijk van een dekbed is het omhulsel hiervan, belangrijke kwaliteiten van het tijk zijn dat het een lichte soepele en dichte stof moet zijn. Dit is wat microvezel als verschillende eigenschappen heeft. Wat is een microvezel dekbed nu eigenlijk? De eigenschappen van microvezel kun je goed vergelijken met de eigenschappen van katoen. Dit is een zacht stof dat veel vocht op kan nemen.

Om een goede nachtrust te kunnen krijgen is het hebben van een goed dekbed essentieel. Het ligt aan je persoonlijke voorkeuren welk dekbed het beste bij je past. Elk dekbed heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je wakker wordt met voldoende energie om de dag door te komen. Hier hebben verschillende onderdelen invloed op, waarbij ook het dekbed een grote rol speelt. Dit is iets wat veel mensen onderschatten.

Per persoon heb je een andere ervaring per nacht, zo kan het zijn dat jij het vaak koud hebt en graag een dikke, warme deken wilt. Ook kan het zo zijn dat je het juist snel warm hebt ‘s nachts en dat je juist een ademend dekbed wilt. Je kunt ook nog eens per seizoen een andere voorkeur hebben, wat natuurlijk volkomen normaal is. Welk dekbed je ook kiest, iedere soort heeft zijn eigen kwaliteiten en moet je op een andere manier onderhouden, zoals bij een microvezel dekbed. Bij Dekbedgekte hebben we per dekbed materiaal verschillende opties als je kijkt naar grootte, soort en warmtegraad.

Kleur

Afmeting

Prijsklasse

Categorie

Filters

Kleur

Afmeting

Prijsklasse

Categorie

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 59,95

Wat zijn de voordelen van een microvezel dekbed?

Een microvezel dekbed heeft verschillende voordelen. Zo is het een ontzettend soepele stof, waardoor het bijna niet kreukt. Zo ook het microvezel beddengoed. Wanneer dit gewassen is kun je het gelijk opruimen. Strijken is dus niet nodig. Dat scheelt weer een handeling voor de meeste mensen. Een microvezel dekbed is een vorm van een synthetisch dekbed, dit betekent dat de vulling van kunstmatige vezels wordt gemaakt. Zo ook microvezels. Door verbeterde technieken kunnen ook deze kunstmatige vezels als zacht en comfortabel aanvoelen, terwijl de prijs wel flink laag kan blijven. Dit is een groot voordeel aan een dekbed van microvezel.

Een ander voordeel is dat microvezel ontzettend weinig weegt. Dit kunnen sommige mensen ontzettend fijn vinden, een licht dekbed dat toch zorgt voor genoeg warmte. Het dekbed dat gemaakt is van microvezel is daarbij goed ventileerbaar.. Zo wordt warmte goed afgevoerd en neemt het snel vocht op. Dit vocht wordt dan ook snel weer afgevoerd door de open verbinding. Wanneer je onder het dekbed ligt, betekent dit dat de warmte wordt behouden, maar het eventuele vocht wel wordt afgevoerd. Hierdoor ontstaat er geen broeierige warmte onder het dekbed.

Hoe kun je een microvezel dekbed het beste onderhouden?

Het lekkerste wat er is, is natuurlijk slapen in een net verschoont bed. Dit gevoel kun je creëren door regelmatig je beddengoed te wassen. Het wassen van je dekbed wordt echter wel vaker vergeten, terwijl dit toch niet heel gek is. Verschillende soorten dekbedden kun je goed wassen, anderen weer niet. Doordat een microvezel deken goed ventileerbaar is, is het niet nodig om deze vaak te wassen. Wel is het fijn om deze regelmatig te laten luchten. Wanneer je je beddengoed regelmatig wast en daarnaast ook je dekbed en kussens vaak laat luchten zorg je ervoor dat je bed fris blijft.

Eens in het half jaar tot jaar kan het wel verstandig zijn om je dekbed te wassen. Dit kun je namelijk ook gemakkelijk zelf! Hierbij is het belangrijk dat je let op de wasvoorschriften die op een label zitten aan je dekbed. Wanneer je je aan deze voorschriften houdt is er niets wat er fout kan gaan. Vaak is het bijvoorbeeld zo dat een dekbed niet te warm mag worden gewassen. Daarbij is het ook wel van belang dat het dekbed in de wasmachine past. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Wanneer deze niet past kun je er ook voor kiezen hem naar een wasserij te brengen, want die beschikken vaak over grotere wastrommels. Wanneer je je dekbed wast is het verstandig hier wel tennisballen bij leggen. Zo voorkom je eventuele klonten in het materiaal.

Wat zijn mijn mogelijkheden met een microvezel dekbed?

Bij Dekbedgekte snappen we dat het maken van een keuze voor jouw ideale dekbed lastig kan zijn. Dat is dan ook de reden dat we je hier graag een handje bij helpen. Bij het maken van deze keuze is het belangrijk dat je eerst weet waarnaar je op zoek bent. Dit begint bij je persoonlijke voorkeur. Weet jij van jezelf dat je het ‘s nachts vaak koud hebt of juist warm, dan is dit iets waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van een dekbed. De eerste stap is dus het bepalen van welke eigenschappen je dekbed zou moeten hebben. Een microvezel dekbed houdt je bijvoorbeeld goed warm tijdens koude nachten.

De grootte van je dekbed bepalen

Wanneer je dit weet, is het ook belangrijk dat je weet welke grootte je nodig hebt, dit hangt voornamelijk af van de grootte van je bed. Heb jij een eenpersoonsbed, een twijfelaar of een tweepersoonsbed, dan kun je op basis hiervan de grootte bepalen. Een dekbed moet vaak zo’n 50 tot 60 centimeter breder zijn dan je bed is. Heb je een bed van 160 bij 200, dan kom je uit op een dekbed van minimaal 200 bij 200. Ook hier spelen je eigen voorkeur een rol. Daarnaast speelt je lengte hierbij ook een rol, je hebt namelijk ook bedden van 220 lang. Ook voor deze lengte bedden hebben wij dekbedden die hier lang genoeg voor zijn. Een dekbed moet minimaal 20 centimeter langer zijn dan dat jij bent.

Het soort dekbed

Heb je je keuze hierin ook vastgesteld, dan kun je gaan kijken naar het soort dekbed dat je graag wilt. Zo kun je kiezen uit een enkel dekbed of een 4-seizoenen dekbed. Een enkel dekbed is zoals de naam al zegt een dekbed dat uit 1 laag bestaat en je het hele jaar door kunt gebruiken. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen. Deze kun je samen gebruiken, waardoor er een goed winterdekbed ontstaat. Maar dit kan ook los van elkaar, zo kun je het hele jaar door wisselen van dekbed om in te spelen op jouw wensen en het weer.

Weet je nog niet zo goed wat je graag wilt en wat er allemaal wordt aangeboden als het aankomt op dekbedden? Bij Dekbedgekte helpen we je graag met het uitzoeken van het dekbed dat bij jou past. Of dit nu een microfiber dekbed is of een ander soort.

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.