Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!
Slaperig worden

Waar word je slaperig van?

Het komt helaas erg vaak voor dat je niet snel in slaap kan komen. Misschien heb je er de laatste tijd ook veel last van. Er zijn vaak erg handige trucjes om in slaap te komen en er zijn dingen waar je zonder dat je het weet moe van wordt. We zorgen met de volgende tips en tricks ervoor dat jij snel in slaap komt.

Maak veranderingen in de slaapkamer

Door de slaapkamer te veranderen naar een fijnere omgeving zorg je ervoor dat je een stuk beter kan slapen. Zo kan je volgende punten aanpassen:

  • Verlaag de temperatuur: Door een koude en frisse lucht in je kamer te krijgen, zorg je ervoor dat je een stuk betere slaapkwaliteit hebt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een raampje een beetje open te zetten.
  • Verstop de wekker: Het is belangrijk dat je je wekker nog wel kan horen in de ochtend, maar zorg ervoor dat je je wekker niet meer kan zien.
  • Verwijder licht en geluid: Zorg ervoor dat al het licht en geluid weg is. Deze 2 dingen leiden je alleen maar af van het slapen.

Doe simpele taakjes

Doe dingen waar je amper bij hoeft na te denken. Begin met dingen als kleuren, rustige muziek luisteren, strijken of iets lezen. Hou het wel bij erg rustige activiteiten, hiermee zul je binnen 20 minuten vaak vanzelf moe worden. Zo kan je nog een keer proberen te slapen. Daarnaast kan je proberen een bad of douche te nemen. Hiermee zorg je ervoor dat je van warm water naar een koud bed gaat, waardoor je lichaamstemperatuur zakt. Hierdoor kan je een stuk slaperiger worden.

Het eten van een product dat tryptofaan en/of calcium bevat kan je slaap ook bevorderen. Drink bijvoorbeeld zuivelproducten zoals melk of yoghurt of ga voor het eten van een banaan, chocola of pinda’s.

Doe een aantal ontspanningsoefeningen

Neem een paar minuten de tijd om ontspanningsoefeningen uit te voeren. Dit is een fijne manier om je lichaam voor te bereiden om te slapen. Door deze oefeningen uit te voeren zorg je ervoor dat de laatste spanningen uit je lichaam gaan. Gebruik de volgende oefeningen om goed in slaap te komen:

  • Ga in een positie liggen die je fijn vindt en span daarna telkens een ander lichaamsdeel aan. Doe dit bij elke spier 5 seconden en laat het dan weer ontsnappen. Ga van onder naar boven of andersom.
  • Let op je ademhaling. Zorg voor een diepe ademhaling waarbij je je ribbenkast, buik en onderrug mee laat doen. Blijf hierop concentreren tot het moment dat het automatisch gaat. Doe hiervoor je ogen dicht en doe een ademhaling waar je met je neus inademt, en met je mond uitademt. Zorg voor een steeds diepere ademhaling.
  • Maak gebruik van een wrijving over je buik. Start met het wrijven van kleine rondjes rond de navel en maak deze rondjes steeds groter met hetzelfde tempo. Als je bij de grootst mogelijke cirkel bent aangekomen, ga dan weer rustig terug naar de begin cirkel.

Maak gebruik van fijn beddengoed

Naast al deze tips om in slaap te vallen, kan je ook erg simpel gebruikmaken van fijn beddengoed. Door je bed af te stemmen op al je wensen, zal je al snel merken dat dit een stuk beter slaapt dan een bed dat niet goed op jezelf is afgestemd. Je kan beddengoed vervangen zoals dekbeddenkussens en matrassen. Hierbij kan je het soort materiaal kiezen dat je fijn vind, de maat en het soort type. Bij dit beddengoed kan je ook nog je overtrekkenhoeslakens en kussenslopen kiezen. Ook hierbij kan je al je voorkeuren kiezen. Met een geheel nieuw beddengoed zal je merken dat je een stuk sneller in slaap gaat vallen.

Fijne nachtrust gewenst

We hopen dat al deze slaaptips geholpen hebben om sneller in slaap te komen. Mocht het nog niet helemaal helpen, dan raden we aan om deze stappen te herhalen. Een extra poging kan nooit kwaad. Kijk vooral naar een beddengoed en probeer daar al je wensen op af te stemmen. Dit zal je helpen naar een betere nachtrust. Veel goede nachten gewenst!

Inhoudsopgave

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.