Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!
Welk materiaal moet je kiezen voor hoeslakens?

Welk materiaal moet je kiezen voor hoeslakens?

Hoeslakens zijn er in vele kleuren en maten, maar ook zijn er vele materialen van hoeslaken. Een keuze in maat en kleur is makkelijk als je eenmaal het matras hebt opgemeten en een kleur kan kiezen die het beste past bij je interieur. Dan komt de belangrijkste keuze het beste materiaal voor je hoeslaken. Je spendeert gemiddeld toch zo’n 6-8 uur per dag op. Voor een ideale nachtrust heb je dus het beste materiaal hoeslaken nodig.

Katoen

Een van de meest gebruikte én bekende materialen is katoen. Katoen is een natuurlijk materiaal dat een goede nachtrust garandeert. Katoen ademt en is zacht, waardoor het fijn aanvoelt op de huid. Daarnaast neemt katoen goed vocht op, waardoor een katoenen hoeslaken een goede keus is als je ’s nachts veel zweet. Bovendien is katoen sterk en heeft het een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Daardoor is het niet alleen goed voor je bed, maar ook voor je portemonnee.

Katoen-satijn hoeslaken

Een katoen-satijn hoeslaken bestaat 100% uit katoen en is geweven met een satijnbinding. Met deze techniek worden de garens extreem dicht op elkaar geweven waardoor de stof heerlijk zacht en soepel aanvoelt. Door het gebruik van glanzende draden en matte draden wordt de onderkant van de stof die doffe kleur terwijl de bovenkant het kenmerkende glanzende uiterlijk krijgt. Dit geeft deze hoeslaken een luxe uitstraling. Katoen satijnen hoeslakens voelen koel aan waardoor ze perfect zijn voor de warme Nederlandse zomermaanden.

Jersey hoeslaken

Jersey is niet zo zeer een apart materiaal, maar eerder de benaming van de techniek gebruikt is tijdens het breien. Bij deze techniek worden er lussen gemaakt, hierdoor ontstaat er rek en elasticiteit. Een jersey hoeslaken is gebreid katoen waardoor er een elastisch hoeslaken ontstaat dat perfect om het matras past.

Flanel

Bij Dekbedgekte hebben wij een uitgebreid assortiment van flanellen hoeslakens. Een flanel hoeslaken wordt gemaakt van los gesponnen katoenen garens, die zowel fijn als grof kunnen worden geweven en die aan een zijde worden ‘opgeruwd’. Hierdoor krijgt de stof een lekker zacht gevoel. Flanel heeft als eigenschap dat het zich zeer snel aan de lichaamstemperatuur aanpast en de warmte goed vasthoudt. Een flanellen hoeslaken is een uitstekende keuze voor de koude wintermaanden of voor mensen die het snel koud hebben.

 

Badstof

Badstof hoeslakens zijn uitermate zacht en bieden veel warmte. Badstof bestaat uit polyester-katoen dat loszittende lussen bevat en daardoor veel meer volume krijgt. Hierdoor voelt het zacht aan en kan het uitstekend vocht opnemen. Dit is het beste materiaal voor een hoeslaken als je ‘s nachts veel vocht verliest of als je last hebt van incontinentie. Badstof is rekbaar en elastisch vanwege het gebruik van polyester. Hierdoor past een badstof hoeslaken perfect en mooi om het matras.

Velours

Velours hoeslakens zijn gemaakt van fluweelzacht materiaal. Velours betekent dan ook fluweel in het Frans. De opmaak van het materiaal is 20% polyamide en 80% katoen en heeft een goede rekbaarheid. Het materiaal zelf is goed ventilerend en duurzaam. Velours is het beste materiaal hoeslaken als je een hoeslaken wilt die meegaat voor jaren en jaren.

Lycra

Lycra is een synthetische vezel op basis van polyurethaan. Lycra hoeslakens zijn zacht, elastisch en soepel. Dit komt doordat het hoeslaken voornamelijk uit katoen bestaat met 3 à 4 procent lycra erin verwerkt. Bovendien zorgt dit materiaal voor een lichte glans en heeft het een goed kleurbehoud.

Molton

Een molton is van een andere categorie dan een hoeslaken. Molton is de naam van de techniek die wordt gebruikt. Het extra dikke hoeslaken wordt van katoen gemaakt en wordt gemoltoneerd. Dit hoeslaken wordt om het matras geplaatst en dient als extra onderlaken om het matras te beschermen tegen slijtage en vocht. Een molton hoeslaken voelt zacht aan en is een belangrijk onderdeel van het beddengoed.

Het beste hoeslaken bij Dekbedgekte

Natuurlijk vind je in ons uitgebreide assortiment hoeslakens alle hierboven genoemde materialen. Wij hopen dat je nu de juiste keuze kan maken om het beste materiaal hoeslaken te vinden. Ben je naast een nieuw hoeslaken nog op zoek naar een ander product? Bekijk dan onze collectie van dekbeddenkussens en bedspreien.

Inhoudsopgave

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.