Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!
Slaapkamer Inrichten

Tips en tricks om je slaapkamer in te richten

De slaapkamer is een ruimte in je huis waar je heel wat uurtjes doorbrengt. Je slaapkamer inrichten op een leuke manier is dan ook erg belangrijk. Het is de plaats waar je uitrust, in slaap valt en de volgende dag begint. Dan wil je natuurlijk wel dat deze kamer er leuk uitziet en een goede sfeer uitstraalt. Bij Dekbedgekte hebben wij daarom wat tips en tricks opgesteld om jouw slaapkamer goed in te richten.

De basis van inrichting

Bij het inrichten van je slaapkamer zijn de vloer, de muren en de gordijnen het belangrijkst voor de sfeer die wordt uitgestraald. Voordat je deze begint aan te kleden kan je het beste naar moodboards kijken of er zelf eentje maken. Zo heb je een basis waar je je slaapkamer mee kan aankleden. Er zijn zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen: landelijk, modern, industrieel, en nog veel meer. Je hoeft je dan ook niet te beperken tot één stijl – het is jouw slaapkamer, dus zolang jij het mooi en leuk vindt, is het goed!

Nu je een beeld hebt van de kleuren die je in de slaapkamer wilt hebben, kan je beginnen met aankleden. Welke kleuren wil je op je bed terugzien? Een rustig dekbed of wil je juist een meer kleurrijke sprei over je bed heen hangen. Hoe komen deze samen met de kleuren op de muren? Je kunt besluiten om te werken met lichte en neutrale tinten en deze vervolgens te verfraaien met accessoires. Aan de andere kant kan het ook leuk zijn om een muur, of zelfs meerdere muren, te schilderen in een mooie en misschien zelfs opvallende kleur. Denk na over wat praktisch en haalbaar is voor jou en baseer daar je keuzes op. Het belangrijkste is dat je slaapkamer een plek wordt waar jij je comfortabel en thuis voelt.

Kussens voor slaapkamer interieur

Het toevoegen van extra kussen naast de hoofdkussens om mee te slapen kan zorgen voor heel wat extra sfeer in de slaapkamer. Houdt rekening met de kleuren van je moodboard en hoe de muren zijn aangekleed en kies op basis daarvan 4 à 5 extra kussens waarmee je jouw bed kan aankleden. Kies zo voor kussens die overeenkomen met de rest van het interieur of juist voor felle kleuren, zodat het bed goed naar voren springt in je slaapkamer. Het is maar net wat je fijn vindt en wat je mooi vindt staan voor je slaapkamer inrichting.

Kies een goede verlichting

Verlichting is één van de belangrijkste elementen als het aankomt op het creëren van sfeer in een ruimte. Houd er daarom rekening mee dat de slaapkamer tijdens het inrichten goed verlicht wordt en dat de stijl van de lamp aansluit bij de rest van het interieur. Denk daarnaast ook aan de functie die de lamp moet hebben. Als je veel werkt of studeert in je slaapkamer dan is een functionele lamp die wat feller is en veel licht verspreidt belangrijker. Is je slaapkamer enkel bedoeld om te slapen en te ontspannen? Dan is voornamelijk de uitstraling belangrijk. Als je het beste van twee werelden wilt, adviseren wij om voor een lamp te kiezen met een dimmerfunctie. Zo kan je de lamp instellen op het lichtniveau dat je op dat moment nodig hebt.

Vergeet de vloer niet!

Je bent bezig met je slaapkamer inrichten en de lampen hangen al, de muren zien er goed uit en je bed staat er mooi bij. Toch heb je het gevoel dat er wat mist. Kijk daarom naar beneden naar de vloer. De vloer is een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van je slaapkamer. Zo kan de toevoeging van een zacht vloerkleed de akoestiek van je slaapkamer aanzienlijk verbeteren. Zeker als je weinig meubilair in de slaapkamer hebt staan, merk je het effect van een vloerkleed goed.

Voeg wat groen toe als finishing touch

Planten voegen kleur en sfeer toe aan de ruimte. Het feit dat planten de lucht ook nog eens zuiveren is zeker een pluspunt voor je slaapkamer aangezien je daar veel tijd doorbrengt en in slaapt. Naast levende planten kunnen ook gedroogde takken of bladeren een charmante toevoeging zijn aan een goed ingerichte slaapkamer.

Ben je dus bezig met het opnieuw inrichten van de slaapkamer? Volg dan de bovenstaande tips en tricks van Dekbedgekte en neem een kijkje in onze selectie om je bed sfeervol in te richten.

Inhoudsopgave

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.