Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!

Betere slaapomgeving creëren? Dit zijn de 4 tips!

Noodzakelijk voor een goede nachtrust is de omgeving waarin jij slaapt, maar hoe verbeter jij jouw slaapomgeving? Een goede slaapomgeving creëren is namelijk makkelijker dan je misschien had verwacht.

betere slaapomgeving creëren
Inhoudsopgave

Waarom is de juiste slaapomgeving zo belangrijk?

We weten allemaal dat wanneer je beter slaapt, jij je energieker voelt en meer gefocust bent gedurende de dag, maar dit heeft ook effect op je mentale gestalte. Als jouw slaapomgeving niet bijdraagt aan een optimale nachtrust, kan jij wakker worden met een slecht humeur en prikkelbaarder zijn. Om dit te voorkomen hebben wij de 4 belangrijkste tips voor een betere slaapomgeving voor jou opgezocht en in dit artikel geschreven.

De 4 belangrijkste tips voor een ideale slaapomgeving

Een goede nachtrust heeft 4 simpele veranderingen in jouw slaapomgeving nodig die niet al te moeilijk zijn om toe te passen. Hieronder gaan wij jou uitleggen hoe jij straks ook een rustgevende slaapkamer creëert en je collega’s kunnen genieten van een meer uitgeruste versie van jou.

1. Het juiste matras en dekbed set

Een niet onbelangrijke reden dat jij niet lekker slaapt kan afkomen van jouw matras en dekbed. Hoe voelt jouw matras? Overweeg om te kijken naar een matras dat beter aansluit bij jou. Denk bijvoorbeeld aan een zachter matras voor verminderde rugklachten.
Heb jij de juiste dekbed set? De één slaapt geruster onder een synthetisch dekbed, terwijl de ander houdt van wol. Zorg ook dat je regelmatig je dekbed wast, want van een fris bed wordt iedereen blij.

2. Geen blauwe lichtinval

Het slaap-waakritme van een mens is gemakkelijk beïnvloedbaar door licht. Dit is nadelig wanneer het donkerder wordt. In de avond maakt jouw lichaam melatonine aan, wanneer het donker is. Melatonine is het stofje dat je relaxt en waardoor je uiteindelijk in slaap valt. Het aanmaken van dit stofje kan geremd worden door bijvoorbeeld lichtinvallen van blauw licht. Om te voorkomen dat jij hierdoor minder goed slaapt zou jij kleuren zoals rood, geel en oranje in je slaapomgeving kunnen plaatsen. Denk er ook aan om de lichtstand op je telefoon te veranderen of een nachtlampje neer te zetten. Probeer blauw licht zoveel mogelijk te vermijden voordat je naar bed gaat.

3. De juiste kamertemperatuur

Een aangename kamertemperatuur is belangrijk als je slaapt. Waarom dit zo belangrijk is? Terwijl jij slaapt, regelt jouw lichaam zelf zijn temperatuur. Wanneer jij gaat slapen in een te warme kamer, wordt je ‘s nachts wakker om de dekens van je af te gooien. Hierom is het belangrijk om te zorgen dat jouw slaapomgeving de geschikte temperatuur heeft voordat jij je ogen sluit. De aangenaamste temperatuur om te slapen ligt tussen de 17 en 20 graden. Wanneer jij de kamer aanpast naar deze temperatuur zal je zien dat je sneller in slaap valt en een stuk langer doorslaapt.

4. Verminderd geluidoverlast

Het kan haast geen verrassing meer zijn dat een stille kamer een betere slaapomgeving is dan een rumoerige slaapkamer. Desondanks zijn er een aantal tips om te zorgen dat je meer stilte ervaart wanneer je naar bed gaat. Hieronder zijn dé tips om meer stilte in jouw slaapkamer te verkrijgen:

  1. Earplugs tegen onaangename geluiden
  2. White noise: white noise doet je hartslag en ademhaling vertragen dat als effect heeft dat jij sneller in slaap valt
  3. Geluidswerende gordijnen/ rolluiken

Betaalbare oplossingen voor een optimale slaapomgeving

De ideale slaapomgeving ontwerpen hoeft niet veel te kosten. Hieronder vind jij alle tips om jou een idee te geven hoe je gemakkelijk (en betaalbaar) de slaapomgeving van je dromen verkrijgt:

  • Verschoon je dekbed regelmatig
  • Schaf een ventilator aan
  • Declutter jouw slaapomgeving
  • Gebruik lavendel- en pepermuntolie voor een ontspannend effect

Na het toepassen van deze 4 tips voor een betere slaapomgeving zal je zien dat je nachtrust vooruit gaat en jij binnen no-time weer fris en fruitig voor de dag komt. Niet alleen jij zal daar dankbaar voor zijn, maar je collega’s ook.

Inhoudsopgave
Artikel delen

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5