Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!
Katoenen 2 in 1 Kussenslopen Blauw

Welk nekkussen moet je kopen? Alles over nekkussens!

Wanneer het aankomt op comfortabele nachtrust en ontspanning, is een nekkussen onmisbaar. Het biedt niet alleen ondersteuning aan je nek, maar kan ook helpen bij het verminderen van pijn en spanning. In deze uitgebreide blog bespreken we alles van nekkussens en helpen we jou het beste nekkussen vinden.

Wat is een nekkussen?

Een nekkussen, ook wel orthopedisch kussen genoemd, is gemaakt om je nek en hoofd te ondersteunen terwijl je slaapt of rust. Het kussen is zo gemaakt dat het de kromming van je nek volgt, waardoor het spanning vermindert en je comfortabeler kunt liggen. Er zijn verschillende soorten nekkussens beschikbaar, zodat je kunt kiezen welk kussen het beste bij je past.

Soorten nekkussens

Nekkussens zijn er in verschillende soorten en materialen. Zo zijn er traagschuim, veren, latex, water, microvezel en opblaasbare nekkussens.

1. Traagschuim nekkussens

Traagschuim nekkussens zijn kussens die zijn gemaakt van schuim dat langzaam terugveert naar de oorspronkelijke vorm nadat er druk op is uitgeoefend. Deze kussens zijn ontworpen om je nek en hoofd te ondersteunen terwijl je slaapt. Het traagschuim past zich aan de vorm van je nek aan, wat zorgt voor comfort en drukverlichting. Dit type kussen is handig om nekpijn en spanning te verminderen.

2. Veren nekkussens

Veren nekkussens zijn kussens die zijn gevuld met veren, meestal van eenden of ganzen. Deze kussens zijn ontworpen om je nek en hoofd te ondersteunen tijdens het slapen. De veren in het kussen zorgen voor een zachte en veerkrachtige vulling, waardoor het kussen zich aanpast aan je nek. Veren nekkussens kunnen comfortabel zijn, maar de stevigheid en ondersteuning kunnen verschillen, afhankelijk van de kwaliteit en het type veren dat wordt gebruikt.

3. Latex nekkussens

Latex nekkussens zijn gemaakt van natuurlijk rubber of synthetische latex. Het latex in het kussen \ vormt zich naar de contouren van je nek, waardoor het comfortabel en ondersteunend is. Latex nekkussens zijn vaak duurzaam en hypoallergeen, wat betekent dat ze geschikt kunnen zijn voor mensen met allergieën. Ze bieden over het algemeen een goede balans tussen stevigheid en comfort.

4. Water nekkussens

Water nekkussens zijn kussens die, zoals de naam al aangeeft, gevuld zijn met water. Met water nekkussens kan je de hoeveelheid water aanpassen om de gewenste stevigheid te krijgen en zo een ideale kussen. Water nekkussens zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar aanpasbare ondersteuning en comfort.

5. Microvezel nekkussens

Microvezel nekkussens zijn een goede keuze voor iedereen die comfortabel wil slapen en goed ondersteund wil worden voor je nek en hoofd. Deze nekkussens zijn gemaakt van synthetische vezels die bekendstaan als microvezels. Deze vezels zijn dunner dan een menselijke haar en voelen geweldig zacht aan.

6. Opblaasbare nekkussens

Opblaasbare nekkussens zijn kussens die je zelf moet opblazen. Ze zijn draagbaar en handig voor reizen of wanneer je onderweg bent. Zo zie je ze vaak op tankstations en vliegvelden. Deze kussens zijn ontworpen om comfort te bieden tijdens lange reizen, zoals in vliegtuigen of auto’s.

Hoe kies je het beste nekkussen?

Ben je op zoek naar het beste nekkussen voor in bed? Houdt dan rekening met de volgende aspecten. Overweeg en bedenk hoe je meestal slaapt. Slaap je op je zij? Dan heb je behoefte aan een harder en steviger kussen dan als je op je rug slaapt. Een kussen waarbij jezelf de stevigheid kan aanpassen is dan misschien het fijnst. Heb je allergieën? Kies dan voor een latex nekkussen voor in bed. De prijs van nekkussens kan ook erg verschillen afhankelijk van het materiaal en de grootte. Gemiddeld kost een kussen tussen €20,- en €100,-. Als je met een bepaald budget werkt is het verstandig om uitgebreid onderzoek te doen naar de prijzen per materiaal en zo een keuze te maken voor jouw nekkussen voor in bed.

Kussens van Dekbedgekte

Ben je nog op zoek naar een nieuw kussen voor in bed? Neem dan een kijkje in de collectie van Dekbedgekte. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan kussens aan in verschillende maten en verschillend materiaal. Zo hebben we een kussen voor iedereen. Bekijk de gehele collectie en geniet morgen al van je nieuwe kussen.

Inhoudsopgave

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.