Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!

Kan ik mijn dekbed drogen? Hier lees je hoe dat moet!

Een doodgewone vraag waarop we soms het antwoord niet weten: mag mijn dekbed in de droger? En zo ja, hoe droog ik mijn dekbed? Maak je geen zorgen. Wij beantwoorden deze en andere eventuele vragen over het drogen van uw dekbed in dit artikel!

Dekbed drogen in de droger
Inhoudsopgave

Kan ik mijn dekbed drogen?

Het antwoord op je vraag is: Ja! Je kan je dekbed drogen. Je moet alleen wel opletten hoe je die droogt, want elk dekbed heeft een andere manier van drogen. Zelf kan je altijd even het waslabel checken op je dekbed voordat je die gaat drogen.

Hoe droog ik verschillende dekbedden?

Je dekbed drogen kan nog een hele uitdaging zijn, vooral wanneer je niet weet hoe dit moet. Hieronder is een makkelijk spiekbriefje om bij je te houden wanneer je besluit je dekbed te drogen:

Dekbedden die wel de droger in kunnen:

  • Synthetische dekbedden
  • Katoenen dekbedden
  • Donzen dekbed

Welke dekbedden kunnen beter niet in de droger? Ook hier hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Wollen dekbedden
  • Zijden dekbedden

Maar wees niet getreurd! Er zijn nog een tal andere manieren om deze dekbedden te drogen en daar vertellen wij je graag over.

Hoe droog ik mijn dekbed in de droger?

Een dekbed drogen in de droger is een stuk gemakkelijker dan wanneer dit niet kan. katoenen, synthetische en donzen dekbedden kunnen allemaal in de droger, maar wel moet je ze op andere manieren drogen. Zie hieronder het gemakkelijke lijstje:

Katoenen dekbedden

Een katoenen dekbed hoeft maar heel kort in de droger op de laagste stand. Op deze manier verwijder je gemakkelijk transpiratievocht. Om de dons goed te houden kan je tennisballen in de droger doen.

Synthetische dekbedden

Een synthetisch dekbed mag je niet op een hogere temperatuur drogen als 30 graden. Ook om hier te voorkomen dat de vulling van je dekbed bij elkaar zal plakken, doe je hier een kussensloop met tennisballen bij. Tijdens het drogen zullen die je dekbed opkloppen.

Donzen dekbedden

Een donzen dekbed droog je door op het programma ‘extra droog’ of iets vergelijkbaars te drogen. Zoals hierboven beschreven, doe je hierbij ook een aantal tennisballen om de vulling goed te houden.

Hoe droog ik mijn dekbed zonder droger?

Je dekbed drogen klinkt ingewikkelder dan het is. Nu je weet dat wollen en zijden dekbedden niet de droger in mogen, staan hieronder de stappen om ze alsnog te kunnen drogen.

Wollen dekbedden

Nadat het bad is leeggelopen is het tijd om het dekbed zachtjes droog te drukken. Dit dekbed kan absoluut niet worden uitgewrongen. Vervolgens leg je het dekbed neer in de buitenlucht zodat het goed kan drogen. Zorg dat het dekbed niet in de volle zon ligt, want dit droogt de wol uit.

Zijden dekbedden

Een zijden dekbed is erg delicaat. Om die reden is het drogen van dit dekbed een langzaam proces. Wanneer je een zijden dekbed hebt gewassen is het belangrijk dat je het dekbed droog dept. Doe dit met een handdoek van de boven- naar de onderkant. Ook kan je dit in een handdoek droog rollen. Zorg ervoor dat je ook dit dekbed niet gaat wringen, centrifugeren en ook niet in de droger stopt. Leg hem na het deppen of droog rollen liggend neer. Het dekbed moet niet in de felle zon worden gelegd.

Inhoudsopgave
Artikel delen

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5