Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!

Wat kun je verwachten bij een dekbed 220×200

Een goede nachtrust begint bij je dekbed van 220×200. Dit verwacht je misschien niet, maar je dekbed speelt een grote rol in de kwaliteit van je slaap. Hoe beter deze aansluit op jouw slaapgewoonten, hoe beter ook jouw slaapkwaliteit zal zijn. Een dekbed kan gemaakt zijn van verschillende materialen die elk andere eigenschappen hebben. Daarnaast zijn er ook nog verschillende warmtegraden die een dekbed kan hebben. Hierbij spelen vooral jouw eigen wensen een grote rol.

Welk dekbed het beste bij jou past, is een heel persoonlijke keuze. Dit kunnen wij bij Dekbedgekte ook niet beïnvloeden. Wat wij wel kunnen doen is jou inlichten over de verschillende soorten, maten en materialen die wij aanbieden. Zo ben jij helemaal op de hoogte van wat jouw mogelijkheden nu zijn en kun je de keuze maken welk dekbed het beste bij jou past. Of dit nu een dekbed van 220 bij 200 is, of toch een dekbed van 200 bij 200. We bieden verschillende eenpersoons en tweepersoons dekbedden!

Kleur

Afmeting

Prijsklasse

Categorie

Filters

Kleur

Afmeting

Prijsklasse

Categorie

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 29,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 34,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 39,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 63,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 39,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 39,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 22,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 109,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 59,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 29,95

Welke materialen zijn beschikbaar met een dekbed 220×200?

Omdat wij graag voor iedereen een goede optie willen bieden werken wij met veel verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen en hier zijn dan ook verschillende voor-en nadelen aan verbonden. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een donzen dekbed, heeft dit veel voordelen. Dit is namelijk een heel goed isolerend materiaal, wat betekent dat de warmte onder het dekbed wordt behouden. Het donzen dekbed van 220×200 heeft daardoor relatief weinig vulmateriaal nodig om tot dit isolerend vermogen te komen. Hoe meer dons er in je dekbed zit, hoe zachter deze ook is. Doordat er weinig vulmateriaal in zit, blijft het dekbed ook heel licht.

Elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel. Om tot een goede kwaliteit dons dekbed van 220×200 te komen moet er zeker 90% dons in zitten. Vaak wordt dit aangevuld met veertjes. Dit heeft een minder isolerend vermogen en is daarnaast ook minder zacht. Wil je een goede kwaliteit dekbed, dan zullen de kosten wat hoger liggen.

Een synthetisch of katoenen dekbed

Bij Dekbedgekte bieden wij ook synthetische dekbedden aan, deze bestaan uit niet natuurlijke vezels. Het gevolg hiervan is dus dat dit materiaal minder goed isoleert en ventileert. Zo blijft de warmte minder goed hangen en wordt ook overbodig vocht slechter afgevoerd.

Een katoen dekbed van 220×200 is ook een dekbed dat minder goed isoleert. Deze heeft dan wel weer een goede vochtregulatie, waardoor het dekbed niet klef aan zal gaan voelen.

Een wollen dekbed

Dan hebben we ook nog een wollen dekbed. Dit is een materiaal met een goede ventilatie en isolatie. Zo houdt dit materiaal je warm in de winter, maar ook koel in de zomer. Het nadeel van wol is dat het vrij zwaar is. Hierdoor ligt het best zwaar op je lichaam tijdens het slapen. Ook is dit een super onderhoudsvriendelijk materiaal. Dit komt doordat er een stofje in wol zit dat zorgt voor zelfreiniging. Ook helpt dit bij het tegengaan van allergieën. Ben jij dus allergisch, dan is dit een goede optie voor jou.

Wat is het verschillende aanbod van een 220×200 dekbed?

Bij Dekbedgekte bieden wij deze verschillende materialen aan in verschillende maten. Naast een dekbed van 220×200 ook in de afmetingen 140×200, 200×220 en 240×220. Om jou zo veel mogelijk keuze te geven kun je ook kiezen uit verschillende soorten dekbedden, waarbij wordt gekeken naar de dikte van je dekbed. Hier zijn meerdere opties in.

Zo heb je een enkel dekbed met verschillende warmtegraden. Een voorbeeld hiervan is een zomerdekbed van 220×200. Dit is een ideaal dekbed voor tijdens de warme zomernachten. Ook wanneer jij het snel warm hebt in de nacht is dit een goede optie voor jou. Wil je liever iets warmer, dan hebben we ook nog warmtegraad 3, 2 of 1 beschikbaar. Hoe lager het getal, hoe warmer het dekbed is.

Wil je hier liever geen keuze in maken, dan kun je ook kiezen voor een 4 seizoenen dekbed 220×200. Dit is een dekbed bestaande uit twee delen. Hiervan is het ene deel wat dikker dan het andere. Deze kun je samenvoegen of apart gebruiken, waardoor je zelf bepaalt wanneer je welk deel van je dekbed gebruikt.

Hoe zorg ik het beste voor mijn dekbed 220×200?

Elk dekbed heeft zijn eigen eigenschappen, dit komt ook terug in het onderhouden van het dekbed. Niet elk dekbed hoeft even vaak gewassen te worden en daarbij zijn de verschillende wasvoorschriften bij elk dekbed anders. Wat de wasvoorschriften zijn zie je terug op het waslabel dat aan je dekbed vast zit. Is deze hier niet, dan raden we je af om je dekbed te wassen. Ook kunnen we begrijpen dat jouw dekbed misschien niet in je wasmachine past. Is dit het geval, of weet je niet goed hoe je jouw dekbed moet wassen, dan kun je deze naar een wasserij brengen of dit bijvoorbeeld met de hand wassen.

Om ervoor te zorgen dat jouw bed zo lang mogelijk fris blijft en daarbij je dekbed ook zo lang mogelijk meegaat is het regelmatig wassen van je beddengoed belangrijk. Je dekbed kun je daarnaast regelmatig buiten laten luchten.

Bij Dekbedgekte helpen we je graag in het vinden en onderhouden van je dekbed. Zo ervaar jij de best mogelijke nachtrust, voor een langere periode.

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.