Vandaag voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
We bezorgen ook in de weekenden!
Je bestelling direct ophalen in de winkel? Dat kan!

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed is een dekbed dat gemaakt is van kunstmatige vezels, zoals polyester. Dit is een veel besteld dekbed dat wij hier bij Dekbedgekte ook vaak verkopen. Er zijn veel verschillende soorten, maten en keuzes in synthetische dekbedden. Er zijn veel verschillende synthetische dekbedden, waarbij het verschil zit in de vulling hiervan. Deze is altijd kunstmatig en kan gemaakt worden van verschillende stoffen. Dit kunnen dichte of holle vezels zijn.

Dichte vezels houden de warmte goed vast, maar kunnen minder goed vocht opnemen. Dit betekent dat wanneer je het ‘s nachts snel warm hebt, dit dekbed beter kunt laten liggen. Holle vezels voelen comfortabeler aan en vallen soepel rond het lichaam. Daarnaast heb je ook nog de soft bausch-vezel, dit is een soort holle vezel en heeft een goed isolerend- en warmteregulerend vermogen.

Kleur

Afmeting

Prijsklasse

Categorie

Filters

Kleur

Afmeting

Prijsklasse

Categorie

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 29,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

25,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 19,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 34,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 39,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 39,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 22,95

Vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden

vanaf 29,95

Wat zijn de eigenschappen van een synthetisch dekbed?

Een synthetisch dekbed heeft een aantal goede eigenschappen wat het aantrekkelijk maakt om hem aan te schaffen. Dat is ook de reden dat veel mensen kiezen voor een synthetisch dekbed. Bij Dekbedgekte hebben we verschillende synthetische dekbedden, deze zijn namelijk erg hygiënisch. Je kunt ze gemakkelijk wassen en daarnaast hebben deze dekbedden ook nog eens anti-allergische eigenschappen.

Doordat er door de kunstmatige vezels geen stoffen tussen kunnen komen is het beste synthetische dekbed voor jou. Heb je last van allergieën dan ben je er misschien wel van op de hoogte dat er stof in je dekbed kan gaan zitten. Met een polyester dekbed heb je hier een stuk minder last van. Wij raden mensen met allergieën dan ook vaak aan om te kiezen voor dit dekbed. Ook omdat hier nog veel verschillende opties in zijn, is dit een goede keuze voor hen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een synthetisch dekbed?

De vulling van een synthetisch dekbed bestaat vaak uit polyester. Dit is een relatief goedkoop materiaal, waardoor dit dekbed ook een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een wollen materiaal. Zo wordt er een goede prijs-kwaliteitverhouding geboden, want de kwaliteit van zo’n dekbed is ontzettend goed.

Ook is het een duurzaam dekbed, wat komt doordat je gemakkelijk zelf je dekbed kunt wassen. Het vaak laten luchten van je dekbed zorgt ervoor dat je deze minder hoeft te wassen. Toch is het eens in de zoveel tijd wel verstandig om je dekbed te wassen. Ondanks dat een polyester deken antibacteriële eigenschappen heeft komen er op den duur vlekken op. Dit kun je gemakkelijk zelf doen in je wasmachine, waarbij je geen rekening hoeft te houden met de temperatuur. Door de goede kwaliteit van het dekbed gaat deze lang mee. Zo hoef je niet vaak een nieuwe aan te schaffen en maakt dit het een duurzaam product.

Een synthetisch deken is licht van gewicht en daarnaast ook nog eens zacht. Dit komt doordat er met nieuwe technieken gewerkt wordt om de kunstmatige vezels verschillende luxe eigenschappen mee te geven. Dit draagt bij aan de kwaliteit van het dekbed, zonder dat de prijs hiermee omhoog schiet.

Het grootste nadeel van een synthetisch dekbed is dat het slecht vocht opneemt. Dit betekent dat wanneer je snel zweet in de nacht of last hebt van nachtzweten, het vocht minder goed wordt opgenomen. Zo kan er een broeierig effect ontstaan onder het dekbed. Vooral in de zomer kan dit een groot nadeel zijn. Wanneer je een polyester dekbed vergelijkt met andere soorten, dan kan deze minder goed de warmte vasthouden dan bijvoorbeeld een wollen, eendendons of donzen dekbed.

Ben je op zoek naar een dekbed waarmee je een langere tijd kunt doen en heb jij ‘s nachts niet echt last van warmte of kou, dan is dit hét dekbed voor jou. Wanneer je het sneller koud of juist warm hebt in de nacht, zijn er eventueel betere opties. Daarbij moet gezegd worden dat wij bij Dekbedgekte verschillende soorten synthetische dekbedden hebben om voor iedereen de beste mogelijkheid aan te kunnen bieden. Dit doen wij door het bieden van verschillende vezels en soorten.

Wat zijn de verschillende soorten synthetisch dekbedden?

Zoals hiervoor al werd besproken, kunnen er gebruikt worden gemaakt van verschillende soorten vezels. Bij dit dekbed wordt altijd gebruik gemaakt van kunstmatige vezels, wat kan bestaan uit polyester vezel, polyester holle vezel of microvezel. Polyester vezel is de meest voorkomende, deze zijn ongeveer een halve centimeter, zijn zacht, licht en buigbaar. Dit is de vezel die vaak wordt aangeraden voor mensen met allergieën. De polyester holle vezel kun je hier goed mee vergelijken, deze heeft een betere isolatiewaarde en is nog wat lichter. De microvezel is een 3D vezel, deze is nog luxer en luchtiger, maar kan wel goed de warmte vasthouden.

Bij Dekbedgekte hebben we verschillende afmetingen van synthetische dekbedden. Zo bieden wij ze aan voor eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden, maar ook groter. Hier zijn verschillende afmetingen voor. Ben je opzoek naar een dekbed van 200 bij 200, kijk dan snel in ons assortiment. Maar ook een afmeting van 140 bij 220 kun je in onze webshop vinden. Daarnaast kun je kiezen voor een enkel dekbed of een 4-seizoenen dekbed. Een enkel dekbed kun je het gehele jaar door gebruiken, hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat deze maar één dikte heeft. Een 4-seizoenen dekbed heeft 2 delen, die je samen of apart kunt gebruiken. Zo kun je de dikte van je dekbed het gehele jaar aanpassen.

Onze klanten geven ons:

4,2 / 5
4.2/5
Eet je mee?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.